Sayfalar

25 Mayıs 2012 Cuma

Hocam.com'a üyelik

Merhaba,

Hocam.com'a üye olmam için arkadaşlarımın davetinden daha başka özel ne neden olabilir?

20 Mart 2012 Salı

Yan Görev Tanımı

 Bu gösterdiğimiz alanda sarı ok ile gösterilen ana görevi, mavi ok ile gösterilen ise yan görevi simgeler. Bundan sonra bunlardan bahsederken ana görev ve yan görev olarak bahsedeceğiz.


 Burada gördüğün mavi yıldız ise yan görevin tamamlamış olduğunu gösterir.


 Klavyeden J'ye bastığında Journal yani görevlerimizin bulunduğu alanı açar. Buradan kaç tane görevin olduğunu ve görev sonunda kazanacağın eşyaları görebilirsin. Ayrıca yandaki tick işaretine tıklarsan görevler bölümünden o görevi gösterip göstermemesini de ayarlayabilirsin. İstemediğin görevleri aşağıdan "Trash Quest" ile silebilir, yapmak istediğin görevlerin yerlerini de "Location" a basarak öğrenebilirsin.


Mavi ok ile gösterilmiş kişilerden yan görevlerini alabilirsin. Bunlar oyun hikayesini etkilemez ancak eşya ve Exp konusunda size büyük oranda yardımcı olur.

Oyuna Giriş - İlk görev

Karakterinle oyuna girdin ve seni karşılayan bu görev ekranı oluyor ve bu ekrana bakıp oyunun görev bazlı olduğunu söyleyebiliriz.

1. Konuştuğunuz NPC'nin adını gösteriyor.
2. Görevin adı.
3. Böyle seçeneklere fare ile tıklamak gerekiyor.
4. Görev ile ilgili bilgi veriyor. İlk görevlerde bu bilgiler İngilizce olduğu için anlaması kolay.
- Bu ekranda 3'e basınca diğer resme geçersin.


1. Bu şekildeki seçeneğe fare ile sol tıklayabilirsin. Ya da klavyeden F tuşuna basabilirsin.


1. Complete seçeneğine basıp görevi kabul ettiğini söylemiş oluyorsun.
2. Ne yapman gerektiğini gösteren bilgi.


Şimdi karakterinizle özgürce hareket edebilirsin.
1. Görev listesindeki almış olduğunuz görevleri gösteriyor.
2. Yeşil ışık. Görev ile alakalı item olduğunu gösteriyor.
Buradaki göreviniz dolabın üzerindeki giysiyi almak.
3 de bu giysiyi alırken kaç saniye gerekiyor ve kaç saniye geçtiğini gösteriyor. Bu gösterge görevlere göre değişiyor.


Giysiyi aldın ve klavyeden I tuşuna bas ve çanta açılır. Ya da ALT tuşuna basılı tut fareyi hareket ettirerek 1'e basabilirsin; aynı şey.
2. Fare ile aldığın giysinin üzerine getir. Kırmızı kutuda (biz çizdik onu ^_^) o itemin hangi görevle alakalı olduğunu görebilirsin. Bunu aklında tut ileriki görevlerde yardımcı olacak. Şimdi o iteme sağ tıklıyoruz ve diğer resme geçiyoruz.


2. Giysiyi karaktere giydirdin ve itemin sol üst köşesinde E harfi geldi. Yani bu ekipmanı karakterin giydiğini gösteriyor. Tekrar basarsan ekipmanı karakterin üzerinden almış olursun, bir nevi çıkarmış olursun.
1. Karşısına geçtiğin NPC'nin bilgilerini gösteriyor. Görevleri, canını, adını vs...
3. Bu sarı işaret görev alabileceğin NPC'yi gösteriyor. F'ye basıp konuşabilirsin.


1. Haritadaki görev yerini gösteriyor.
2. Haritada olduğun yeri gösteriyor.
3. Aldığınız görevi gösteriyor.


1. Yeşil ışık gidip kardeşimizi uyandırıyoruz.


1. Görevin ne olduğunu gösteriyor.
2. Görevin bağlantılı olduğunu gösteriyor.
3. Görevin nerede olduğunu gösteriyor.
4. Sarı yıldız işareti, Ana görevlerden birinin bittiğini gösterir.


Odunları F tuşuyla alıyoruz.


Buraya bırakıyoruz.


Bu adamla konuşup iki tane skill öğrenmiş oluyoruz.
Skillerden birisi W tuşuna iki kez basınca hızlı koşmaya başlıyorsun. Diğer skill ise suyun üzerinde hızlı koşabiliyorsun. Bu pencere kapandıktan sonra kısa boylu yaşlı bir adamla konuşmaya gidicez.


O adamla konuştuktan sonra kitaplıktan bir kitap alacağız. F'ye basıyoruz. Sonra K tuşuna basıp kitabı okuyacağız. Yaşlı adamla tekrar konuşup diğer resme geçelim.



Bulunduğum yerde az ilerideki cüsseli adam vardı. Onunla konuşup silahını alacaksın.I'ya basıp silahına sağ tıkla. Sonra o cüsseli adamı takip et.
Az ilerledikten sonra adamla tekrar konuş ve etrafında tahtadan adamlar çıkacak. Sana söylediği şeyleri yaparak o tahta adamları öldür. Söylediği şekilde yapana kadar onları öldüreceksin. Bir nevi eğitim. Başardığında tahta adamlar kaybolacak ve adamla tekrar konuşman gerekecek.


Adamla konuştuktan sonra adam çok hızlı koşacak ve seni görev yeri olan mağaranın giriş kapısına kadar götürecek. Burada sakın hızlı koşma "WW" skillini kullanma. Oyun buga girer ve çok dolaşmak zorunda kalırsın. Bizden söylemesi...


Üst resimde o adamın olduğu yere gittiğimizde sol altta bir yazı yazacak. "Examination cave is on the left." Adamı takip etmeye devam ediyoruz ve hızlı koşmuyoruz "WW" skillini kullanmadan.


Adamla bu merdivenlerin orada tekrar karşılaştığımızda sol altta "We're almost there. Hurry up." diye bir yazı çıkacak. Takip ediyoruz. Tekrar ediyorum; WW skilli yok!


Mağaranın girişine geldin. Adamın karşısında durduktan sonra adam bir şeyler söyleyecek. Adamla konuşmana gerek yok. Mağaraya gir.


Haritada gördüğümüz bu kırmızı alandaki tahta adamları öldürücez. İstediğin gibi öldürebilirsin. Eğitimdeki gibi yapmana gerek yok. Fakat eğitimdeki gibi yapmaya alışırsan iyi edersin çünkü diğer oyunlardaki gibi HP potion yok. Aslında var fakat buglu, işe yaramıyor. Sadece savaşmadığın sırada Çorba, Mandu gibi şeyler yiyip canını yükseltebiliyorsun.


Tahta adamları öldürdükten sonra bir adam beliriyor. Adamın yanına git ve bırak seni öldürsün; bu da eğitimin bir parçası.


Aslında tam olarak ölü sayılmazsın. Meditasyon yapıp kendine gelmen gerekecek. Öncelikle adamın etrafındaki kırmızı alandan sürüne sürüne dışarı çıkman gerekecek. Bunun için 80 saniyen var.


Kırmızı alandan çıktıntan sonra klavyeden 1 tuşuna basıp meditasyona başlıyoruz.


Meditasyon süresi 40 saniye. Bu 40 saniye boyunca darbe almamalısın yoksa ölürsün.


Meditasyon bitti ve büyük ağabeyin geldi. Onunla konuşacaksın ve sana yiyecek verecek. I'ya basıp verdiği şeye sağ tıkla ve yemeye başla. Mağaradan çık.


Düşmanlar saldırmış. Bu düşmanlara saldır ama göreceksin ki öldürdükçe bir yenisi daha geliyor. Bir gözün haritada olsun. Sarı görev işareti belirecek.


Sarı görev işareti çıktı, ona doğru git. Orada bir film girecek. Esc tuşuna basıp filmi geçebilirsin. Ama izlemeni tavsiye ederiz.


Son olarak haritada görülen kırmızı alandaki yaratıklara saldıracaksın. Bir kaçını öldürünce başka bir film girecek. Buradan sonrasında bu adadan gidiyorsun ve asıl oyun başlıyor.

İyi eğlenceler!







Soru ve yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler!

18 Mart 2012 Pazar

Karakter Yaratma

Oyuna giriş yaptığında seni karşılayan karakter seçme penceresi oluyor. Oyuna ilk giriş yaptığında önceden yaratılmış bir karakter olmadığından yeni karakter yaratacağız. Resimlerdeki yeşil renkli numaraları, anlatmamıza yardımcı olsun diye biz yazdık.


Önce 1'e tıklayıp karakteri yaratacağın yeri seç. Sonra 2 numaralı "Create Character" seçeneğine tıklayıp karakter yaratma penceresine geçeceğiz.



Önce sağ üst köşedeki "Select Race" kısmından ırkınızı seç.
Sonra alttaki "Class Selection" kısmından seçtiğiniz ırka ait sınıflardan istediğin birini seç. Oyunda 5 değişik sınıf var.

- Assassin
- Blade Master
- Kung-Fu Master
- Force Master
- Destroyer

Son olarak da karakterin cinsiyetini seç ve 1'e tıkla.



1 numaralı şemadaki karakter kafalarına tıklayıp karakterin görünüşünü seç ve 2'ye (Next) tıkla. Karakterin görünüşü karakterin özelliklerini etkilemez.



Bu ekranda 1 numaralı yere dilediğin ismi yazabilirsin. Sonra 2 numaralı yere tıklayıp kanalı seç. Son olarak 3'e tıklayın.


1'e tıklayıp yarattığın karakteri seçip 2'ye (Start Game) tıkla. Start Game seçeneğine yerine klavyeden Enter tuşuna basma, bugdan dolayı oyundan çıkıp tekrar girmek zorunda kalırsın.
Oyunun açılma süresi internet ve bilgisayar hızına bağlı olarak değişir.

Soru ve yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler!

Blade and Soul Başlangıç

Merhaba Blade and Soul sever! Bu blogu senin için hazırladık.

Blade and Soul'u oynamak istemene rağmen Korece olduğundan dolayı oynayamıyorsan bu rehber blogu tam senin için. Senin burada olma sebebinin Blade and Soul'u oynamak olduğunu zaten biliyoruz.

O yüzden, hemen Blade and Soul'u "bladeandsoultr.com" sitesinden indirmeye başla! Client'ı indirme ve üyelik işlemleri o sitede anlaşılır bir şekilde anlatıldığı için açıklama gereği duymadık. Oyunu indirdikten sonra hemen buraya dönmeni tavsiye ederiz. Çünkü oyun ile ilgili internetteki doğru olmayan bilgilere maruz kalmanı istemiyoruz. Burada güvendesin; bizimlesin...

- Peki, bu blogu neden kurdunuz?
- Temel nedeni oyunun Korece olmasından dolayı görevlerin yapılamaması ve oyun içindeki bugların (hatalar) çözümü, oyun sisteminin açıklanması, kullanıcı arayüzünün açıklanması, yeteneklerin (skill) ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiğine dair bilgileri bu oyunu sevenlere elimizden geldiğince açık bir şekilde ulaştırmaktır.

- Peki, siz kimsiniz?
- Biz de senin gibi Blade and Soul severiz. Online oyunlar hakkında deneyimli bir arkadaş grubuyuz.

Soru ve yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler!